Épületfeltűntetés

Ha a földrészleten bármilyen változás történik (új épület, toldalék, melléképület, garázs stb.) és szeretné megkapni a hatósági bizonyítványt, akkor épületfeltüntetési vázrajzot kell készítetni. Ennek menete, hogy a megbízó felveszi velünk a kapcsolatot, egy megbeszélt időpontban kimegyünk és elvégezzük a szükséges méréseket. Majd a földhivatalból kivesszük a hivatalos digitális állományt, amire feltérképezzük az adott épületet. Az előírt mellékleteket a földhivatal részére leadjuk.

A záradékolt változási vázrajzot felöltjük a OÉNY rendszerbe majd utána eljutattjuk Önnek a vázrajzokat és a feltöltésről az igazolást. Önnek annyi dolga van, hogy értesítse az építéshatósági (komárnyhivatali) ügyintézőt a feltöltésről. Majd az építéshatóság (kormányhivatal) e szerint adja meg a hatósági bizonyítványt, amit ügyfélkapun küldenek el Önnek.

Az építéshatóság (kormányhivatal) emailban elküldi a hatósági bizonyítványt a földhivataltnak (ez sajnos még nem minden kormányhivatal teszi meg) és ezek után ingatlannyilvántartásba veszi a változást. Végül a megbízó egy levelet kap a földhivataltól az átvezetett változásról.

AJÁNLATKÉRÉS