Belterületbe vonás

A belterületbe vonás első lépése a helyi önkormányzattal való egyeztetés, ugyanis a eljárás függ a helyi rendezési tervtől, illetve az önkormányzat írásos engedélyétől. Az önkormányzatnál el kell indítani a belterületbe vonást, amit a testületi ülés elé visznek és ott hozznak róla határozatot. Az egyeztetés után következik a mi munkánk.

A folyamat a következő: a földhivatalból kivesszük a hivatalos digitális állományt. Majd a helyszínen mérést végzünk az adott telkeken belül is (kerítés, épületek), a szomszédos telkeknél csak az utcafronti kerítést kell megmérnünk. Ezután elkészítjük a vázrajzot, illetve a leadáshoz szükséges mellékleteket (a testületi ülés határozatára is szükségünk lesz). Az előírt mellékleteket a földhivatal részére leadjuk, ezt egy a földhivatal által átvett, pecsételt példánnyal igazoljuk.

Azután már csak be kell fizetni Önöknek a földvédelmi járulékot, amit a földhivataltól határozatban kap meg és mértéke függ a terület aranykorona értékétől. A záradékolt vázrajzzal, önkörmányzati kérelemmel együtt az egészet újból le kell adni a földhivatalban és befizetni a bejegyzési illetéket, mely földrészletenként 6600 Ft. Végül a megbízó kap egy levelet a földhivataltól az átvezetett változásról.

AJÁNLATKÉRÉS